PREMIUM CARE

Za nova vozila, za vozila do 2 godine i 60.000 prijeđenih kilometaraPREMIUM CARE

Usluga se odnosi na nova vozila i vozila koja imaju još garanciju proizvođača. Usluga se može aktivirati za vozila do ukupne mase 3,5 tone s punim rezervoarom koja nisu bila prvi put registrirana prije više od 2 godine i nemaju više od 60.000 prijeđenih kilometara na dan aktivacije jamstva.

 

SKLOPOVI VOZILA OBUHVAĆENI PROGRAMOM OSIGURANJA PREMIUM CARE:

MOTOR: kućište (blok motora) i svi sljedeći sastavni dijelovi: glava motora, brtvilo glave, garnitura brtvila (u slučaju popravka glave motora), cilindarska košuljica, klipovi, klipnjače, radilica, bregasto vratilo i odstojnici, karike-klipni prstenovi, ležajevi klipnjače, ležajevi vratila motora, ispušni i usisni ventili (osim kod blokiranja motora zbog pregrijavanja ili zaribavanja), hidraulični odstojnici, predkomora, klackalice ventila, pumpa za ulje, distribucijski lanac, stojne vijke, sjedišta ventila (osim kod vozila s pogonom na plin), zamašnjak.

AUTOMATSKI MJENJAČ: pretvarač zaokretnog momenta (wandler), garnitura ventila, epiciklični pokretač, kućište, pumpa za ulje (osim kočnica i lamela/kvačilo).

RUČNI MJENJAČ: pogonski i prijenosni zupčanici, kućište, svi podmazani rotacijski dijelovi, sinkroni, ležajevi.

KONTINUIRANO PROMJENJIVI MJENJAČ: unutarnji dijelovi (osim pogonskog remena).

ISPUŠNI SUSTAV: turbopunjač s fiksnom geometrijom, turbopunjač s promjenjivom geometrijom, EGR.

SUSTAV NAPAJANJA: električna pumpa za gorivo, mehanička pumpa za gorivo, pumpa za ubrizgavanje goriva, mjerilo zračnog protoka, brizgaljka (dizne) odnosno injektor (4x).

ELEKTRIČNI SUSTAV: alternator, starter, elektromotor za brisače (prednji), električna pumpa sredstva za čišćenje stakla, elektromotor za podizanje stakla.

SUSTAV HLAĐENJA: pumpa za vodu, hladnjak za hlađenje motora.

SUSTAV KOČENJA: pumpa ulja od kočnica, servo sustav, vakumska pumpa, ventili sustava ABS, čeljusti kočnica, bubnjevi kočnica.

SUSTAV PRIJENOSA: kormilarski pokretač (letva volana), hidraulički servo-mehanizam, električni pogon, pumpa servo-volana.

ELEKTRONSKI DIJELOVI: elektronika za kontrolu motora (ECU).

KLIMA UREĐAJ: kompresor, kondenzator, isparivač.

Dijelovi koji nisu navedeni su isključeni iz pokrića.

Automatski mjenjač i mjenjač s automatskim sustavom prijenosa su uključeni samo ako je to eksplicitno navedeno u aktivacijskom obrascu kao dodatku.

 

Paket PREMIUM CARE uključuje sljedeće usluge:

  • Usluge koordinacije i upravljanja ponovnog uspostavljanja funkcionalnosti vozila u slučaju kvara
  • Pomoć na cesti 24 sata dnevno 7 dana u tjednu
  • Zamjensko vozilo
  • Područje cijele Europe

Predmet osiguranja su:

1) za osobna vozila;

2) za laka teretna vozila do 3,5 t ukupne težine

Isključena vozila: taxi vozila, rent-a-car vozila, vozila autoškola, intervencijska vozila (hitna, policija, vatrogasci), vozila za utrke ili brzinske testove.

Aktivacija jamstva se izvodi u isto vrijeme sa zaključavanjem ugovora o osiguranju produljenog jamstva. Potvrda ili polica koju izdaje osiguratelj smatra se kao dokaz aktivacije osiguranja produljenog jamstva. Usluga se može aktivirati za razdoblje od 12 ili 24 mjeseci s mogućnošću obnove. Pravo na usluge prestaje ukoliko se vozilo uništi. U slučaju prodaje vozila drugom vlasniku, valjanost jamstva se ne mijenja. Sve usluge valjane su na području Europe u geografskom smislu. Usluga se ne izvodi ukoliko osiguratelj uslugu ne plati u dogovorenom roku.

Trajanje osiguranja je 12 mjeseci, 24 mjeseci, 36 mjeseci, 60 mjeseci i 96 mjeseci.